Nemanja Stojković

rođen je u Vranju 21.04.1986. godine. Sudira... Piše od osnovne škole,  ali još uvek bez objavljene knjige. Prvi pesnički konkurs na kojem je učestvovao bio je na kraju njegovog srednjoškolskog školovanja. Nije dobitnik nekih velikih nagrada. Objavljivan je u zbornicima i internet časopisima za kulturu. Jedan je od urednika internacionalnog zbornika Pisanija, koji je oktobra ove godine zakoračio na književnu scenu. Živi sa porodicom u Vranju.

 

 

rođen je 1982. godine u Pirotu, u svešteničkoj porodici.Završio je gimnaziju u Preševu. Stekao diplomu na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Živi u Vranju. Objavio dve zbirke poezije Tragovi - 2008. i Vodim te u muzej - Vranjske knjige, Vranje 2011. U izlasku je u prevodu treća zbirka poezije Tanja linija beskraja - Beli mugri, Kočani (Kulturni centar Kočani).
 

Urednici

O NAMA

 

Manifestacija Pisanija pokrenuta je 2013. god u Vranju. Osnovni moto za pokretanje, nalazi se u potrebi da se marginilazovana književna reč ojača i vrati na prave tokove, kojima i pripada, tako što će okupiti oko sebe pisce iz čitavog regiona u jednom zborniku poezije i kratke proze. Iako se

kreće možda skromno, nadamo se da će manifestacija uskoro dostići željeni ugled i podići se iznad regiona, kako bi obuhvatila pisce iz celoga sveta!